Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Lisnati kolači suzica sa smeđim šećerom

Lisnati kolači suzica sa smeđim šećerom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Lisnati kolači suzica sa smeđim šećerom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
34
"Zlatni i hrskavi domaći lisnati kolači koje sa radošću serviramo gostima!"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g ili 1/2 pakovanja
  • smeđi šećer - oko 1 šolje, kristal
  • maslac - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Preko kuhinjske table/podloge posipamo bogato smeđi kristal šećerom šećer od trske Demerara u veličini kao list lisnatog testa (400 gili 1/2 pakovanja).

Stavljamo ga preko šećera i blago razvijamo sa malom oklagijom ravnomerno, zadržavajući kvadratni oblik.

Nakon toga ponovo bogato posipamo braon šećer i opet prelazimo oklagijom - samo toliko da se kristali prilepe.

Sledi uvijanje kolača, a za taj cilj uvijamo ka sredini dva kraja po dužini.

Rasečemo oštrim nožem (nazubljenim) oko 34 kolača, širokih približno 1 cm.

Poređamo ih u veliku posudu za pečenje ostavljajući podjednako rastojanje između njih, jer će se pri pečenju suzice razvući.

Otapamo 2-3 kašike maslaca i mažemo ih pomoću silikonske četkice.

Pečemo lisnate kolače u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-18 minuta dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Zlatni i hrskavi domaći lisnati kolači suzice sa smeđim šećerom, koje serviramo sa radošću gostima!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: