Način pripreme
Sirup od ananasa se prosipa ali se sačuva. Ananas se osuši salvetama. Polovina maslaca se zagreva u tiganju i dodaje se šolja šećera i vri uz neprestano mešanje.
Sipa se u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, da visi izvan posude. Papir se obilno maže uljem. Nakon što se sipa karamel, preko njega se ređaju kolutovi ananasa.
Sprema se testo, pri čemu se preostali maslac ostavlja da omekša i muti se u krem sa ostatatkom smeđeg šećera i vanile. Jedno po jedno se dodaju jaja.
Brašno se meša sa solju, muskatnim oraščićem i praškom za pecivo. Polovina se dodaje u smesu od jaja i meša se. Dodaje se mleko u pola šolje sirupa od ananasa. Dodaje se preostalo brašno i sve se meša.
Ovim testom se preliva ananas i peče se 40 minuta na 180 stepeni. Torta se hladi i pažljivo se okreće na veliki tanjir. Papir se sklanja i nakon što se ohladi torta se ukrašava jagodama.
Obrnuta torta sa ananasom je sjajna!