Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Obrnuta torta sa ananasom

Obrnuta torta sa ananasom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
46912327
Obrnuta torta sa ananasom
Fotografije: Potrebitel#309442
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
8
"Efektan izazov za sve koji vole domaće torte"

Potrebni sastojci

  • ananas - 12 kolutova (iz konzerve)
  • maslac - 200 g
  • šećer - 1 i 3/4 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 100 ml
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 2 kašike
  • jagode - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Sirup od ananasa se prosipa ali se sačuva. Ananas se osuši salvetama. Polovina maslaca se zagreva u tiganju i dodaje se šolja šećera i vri uz neprestano mešanje.

Sipa se u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, da visi izvan posude. Papir se obilno maže uljem. Nakon što se sipa karamel, preko njega se ređaju kolutovi ananasa.

Sprema se testo, pri čemu se preostali maslac ostavlja da omekša i muti se u krem sa ostatatkom smeđeg šećera i vanile. Jedno po jedno se dodaju jaja.

Brašno se meša sa solju, muskatnim oraščićem i praškom za pecivo. Polovina se dodaje u smesu od jaja i meša se. Dodaje se mleko u pola šolje sirupa od ananasa. Dodaje se preostalo brašno i sve se meša.

Ovim testom se preliva ananas i peče se 40 minuta na 180 stepeni. Torta se hladi i pažljivo se okreće na veliki tanjir. Papir se sklanja i nakon što se ohladi torta se ukrašava jagodama.

Obrnuta torta sa ananasom je sjajna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: