Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pitice»Slatke toruglaste pitice sa voćnim nadevom

Slatke toruglaste pitice sa voćnim nadevom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Slatke toruglaste pitice sa voćnim nadevom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"I da jedna od ovih pitica ostane, sve do jedne mrve će se pojesti"

Potrebni sastojci

  • Za 3 trouglaste pitice
  • kruške - 1 šolja, sitni komadići (sazreli)
  • jabuke - 1 šolja, sitni komadići
  • šargarepe - 1 komad, srednja
  • smeđi šećer - 1/2 šolje, kristal
  • ovsene pahuljice - ½ šolje, fine
  • cimet - ½ kašičice
  • voda - 1/4 šolje
  • kore z apitu - 3 lista
  • šarlan - za premazivanje (nerafinisano suncokretovo ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je za tri trouglaste pitice, ali u slučaju da žeimo da napravimo 6 komada - uduplavamo količinu svih proizvoda.

Količinu proizvoda merimo pomoću šolje za čaj zapremine 250 ml.

Gulimo jabuke i dobro sazrele zimske kruške i sečemo ih na sitne komadie, a šargarepu rendamo.

Sipamo ih u šerpu na ringlu i izmešamo ih sa smeđim kristal šećerom.

Čim se kristal šećer istopi od toplote i smesa počne da vri, često mešamo drvenom pljosnatom mutilicom.

Nakon što se zgusti dodajemo fine ovsene pahuljice i cimet i ponovo mešamo.

Sipamo malo vode kako bi se skuvale ovsene pahuljice ne prestajući sa mešanjem i kada je upiju, skidamo šerpu sa ringle. Ostavljamo na nekoliko minuta da se ohladi.

Rasprostiremo fine kore za pitu.

Uzimamo prvo i premazujemo šarlanom pomoću silikonske četkice. Iz pravca uže strane savijamo na tri, tako da se dobije široka kratka traka.

Delimo voćni nadev na 3 dela.

Prvi deo raspoređujemo po savijenoj kori, po celoj njenoj površini tako da samo krajevi nemaju nadev da prilikom presavijanja u trogulasti oblik ne bi izlazio nadev spolja.

Uzimamo donji ugao horizontalne pravougaone trak ei presavijamo ka suprotnoj gornjoj strani tako da se dobije trougao. Ponavljamo još dva puta, ka gore i ka dole savijajući koru sa nadevom u traougalsti oblik dok ne stignemo do krajića kojeg presavijamo ka unutra u poslednje trouglasto savijanje.

Ponavljamo iste aktivnosti i sa druge 2 pitice.

Ređamo ih u tepsiju koju smo prethodno podmazači šarlanom i same njih takođe odozgo premazujemo šarlanom pomoću silikonske četkice.

Pečemo na 180 stepeni otprilike 15 minuta tako što na otprilike desetoj minuta, u ovom slučaju su se ispekli do tamno zlatkaste boje, uključujemo rernu da se pečemo samo sa donje strane.

I slatke trouglaste pitice sa voćnim nadevom su gotove!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: