Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rolatići»Neverovatni svinjski rolati sa voćnim nadevom

Neverovatni svinjski rolati sa voćnim nadevom

Neverovatni svinjski rolati sa voćnim nadevom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Jedinstveno ukusni rolati od svinjetine, punjeni slatko-slanim voćnim nadevom, u koji ćete se zaljubiti sa prvim zalogajem, časna reč"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, ribić
  • nadev
  • slanina - 50 g
  • kačkavalj - 20 g
  • sir - 30 g
  • jabuke - 1/2
  • kruške 1/2
  • trešnje - 10 komada
  • slatko - 2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • limun - 1 komad
  • belo vino - 50 ml
  • ruzmarin - 1 struk
  • menta - 3 lista
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupamo file tanko kroz foliju, dobijamo dva rolata. Posolimo i pobiberimo i ostavljamo tako 30 minuta.

Pripremamo nadev. Ugrevamo maslac u tiganju, pržimo isečenu slaninu da bude hrskava. Dodajemo oljuštenu jabuku i krušku na kockice. Dodajemo trešnje bez koštica i slatko od jagoda.

Posipamo sasstojke izrendanom korom od limuna i malo soka od limuna. Sipamo belo vino i dobro prormešamo. Začinimo iseckanim listovima mente i ruzmarinom.

Vri na tihoj vatri dok alkohol ne ispari dok se nadev ne zgusne. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi. Posle dodajemo mrvljeni sir i kačkavalj, isečen na kockice.

Na izlupamo meso stavljamo polovinu nadeva i uvijamo u rolat, učvrstimo u krajevima čačkalicama za zube. Poređamo dva rolata u pleh. Odozgo namažemo smesu solju, biberom, alevom paprikom i uljem.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 30 minuta. Vadimo, isečemo na kriške i serviramo sa zelenom salatom. Jednstveno ukuso je sa ovim slatko-kiselim voćnim sokom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: