Način pripreme
Počnite sa sirupom, u šerpu sipajte vodu i dodajte šećer.
Kuvajte 5 minuta nakon što provri sirup, tako što na kraju dodate sveže ceđen limunov sok.
U šerpu sipajte vodu, dodajte so, šećer i ulje, stavite na ringlu da provri.
Nakon što provri, sipajte odjednom prosejano brašno uz neprestano mešanje, mešajte dok testo ne počne da se odvaja od zidova šerpe, ostavite da se ohladi sa strane.
Nakon čega dodajte jaja jedno po jedno uz neprestano mešanje, dobijate gusto i lepljivo testo.
Zagrejte više ulja u dubljem tiganju i stavite na ringlu da se zagreje. Prebacite testo u špric i špricajte tulumbice direktno u zagrejano ulje seckajuči tulumbice jednake po dužini.
Pržite dok se ne dobije zlatkasta braon boja. Izvadite ispržene tulumbice i umočite ih u ohlađeni sirup na 2-3 minute, nakon čega ih poređajte u tepsiju.
Tako postupite dok ne nestane testo, a gotove tulumbe zalivate ostalim sirupom u koji ih umačete.
Pokrijte tepsiju poklopcem ili aluminijumskom folijom i ostavite balkanske tulumbice da se u potpunosti ohlade.