Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Retro recept: Bakini korneti

Retro recept: Bakini korneti

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Retro recept: Bakini korneti
Fotografije: Gabriela Tsulin
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
"Nigde nećete naći ukusnije bakine kornete"

Potrebni sastojci

  • za kornete
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • belo brašno - 600 g
  • kravlji maslac - 100 g, istopljeni
  • šećer od urmi - 100 g
  • soda bikarbona - 5 g
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • pasta od urmi - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u duboku posudu i napravite udubljenje u sredini.

Nakon toga stavite sodu u kiselo mleko i izmešajte dok se ne aktivira.

Sipajte kiselo mleko u udubljenje u sodu. Dodajte jaja, šećer od urmi i maslac. Umesite meko testo.

Razvijte ga u tanak list, a nakon toga i u trakama jednake širine.

Svaku traku uvijte oko metalnog fišeka pazeći da preklapate krajiće.

Nakon toga poređajte kornete u veliku tepsiju koju ste pokrili papirom za pečenje.

Pecite na srednjem nivou u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Pečenje ukusnih kolačića oduzima otprilike 15-20 minuta.

Nakon pečenja izvadite tepsiju iz rerne i ostavite kornete da se ohlade.

Pažljivo skinite metalni deo sa testa.

Napravite krem tako što stavite sveže mleko u malu kaserolu na ringlu da provri. Dodajte pastu od urmi uz neprestano mešanje. Mleko će početi da se zgušnjava. Nakon što se dovoljno zgusti, skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Kada se dovoljno ohladi da biste mogli da radite sa njim, prebacite ga u poslastičarski špric i napunite kornete kremom.

Možete da umočite u mlevene orahe po želji.

Čuvajte u frižideru.

Prijatno uz retro recept: Bakini korneti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: