Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Čorba-pire od pečuraka (retro recept)

Čorba-pire od pečuraka (retro recept)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Čorba-pire od pečuraka (retro recept)1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"I pre nego što su krem čorbe postale popularne, mi smo jeli čorbu-pire od pečuraka"

Potrebni sastojci

  • pečurke - sveže
  • so
  • maslac - 1 kašika
  • brašno - malo, razmućeno u vodi
  • žumanca - 2 - 3 komada
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • bujon - skuvan od korenja, za čorbu ili od mesa
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže pečurke očistite i isecite ih na komadiće i stavite u malo vode da se kuvaju sa solju i kašičicom maslaca.

Kada omekšaju, promešajte razmućeno brašno u vodi. Kada dobijena kaša proključa, onda je pasirajte kroz sito.

Zapržite kašu sa umućenim žumancima sa mlekom i razredite čorbu sa dovoljno količine bujona od povrća ili mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: