Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani dijetalni mafini sa leblebijama

Slani dijetalni mafini sa leblebijama

Slani dijetalni mafini sa leblebijama
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Sjajan doručak su ovi slani mafini"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • leblebije - 250 - 280 g, skuvane
  • ovsene mekinje - 1 puna kašike
  • sir - 50 g
  • sitan sir - 2 kašike
  • čubar - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 ravna kašičica
  • masline - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oceđene leblebije iz konzerve se supaju u posudu secka. Dodajte i dva jaja. Zatvorite poklopac i blendirajte u ujednačenu smesu.

Dodajte namrvljeni sir, sitan sir, isečene masline na parčiće, čubar, prašak za pecivo i sve se meša dobro u kaši za naše dijetalne mafine.

U osam kalupa za mafine sa papirnim korpicama sipajte do tri četvrtine obima.

Odozgo možete da pospete svaki prstohvatom parmezana, ali ja sam zaboravila.

Pecite slane mafine u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva 25 minuta.

Slani dijetalni mafini sa leblebijama - sjajni za doručak. Možete da pojedete dva komada i gotovo, a mogu i za ručak tri mafina sa šoljom ajrana.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: