Način pripreme
Mutimo jaja u posudi.
U drugoj posudi mutimo maslac i smeđi šećer. Dodajemo jaja i pomešamo. Sipamo so, vanilu, prašak za pecivo i pirinčano brašno. Na kraju dodajemo kakao i veoma dobro izmešamo.
Sipamo smesi u duboku pravougaonu tepsiju koju smo prethodno obložili papirom za pečenje. Pečemo na 200 stepeni 20 minuta.
Ostavljamo koru da se ohladi, skidamo papir i vraćamo je nazad u tepsiju.
Pomešamo jogurt sa džemom.
Istopimo želatin u vodi, ostavljamo ga na kratko da nabubri, zagrevamo ga kako bi se istopio i pomešamo ga sa jogurtom.
Izmešamo i sipamo odmah na koru. Izravnavamo i stavljamo kolače u frižider na 40 minuta.
Pomešamo kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i odozgo premazujemo želirani desert. Vraćamo u frižider na 5-6 sati.
Pre serviranja želirane petifurije bez glutena sečemo na kvadrate.
Poslužujemo petifurije sa po jednom čokoladnom bombonom odozgo.