Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Želirani petifuri bez glutena

Želirani petifuri bez glutena

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369602k135
Želirani petifuri bez glutena
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 4
01/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Ako vam se jede lagan i ukusan desert, probajte želirani petifuri bez glutena"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • pirinčano brašno - 2 šolje
  • kakao - 1 supena kašika
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • maslac - 2 kašičice
  • vanila - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • jogurt - 500 g
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 3 supene kašike
  • pavlaka - 6 supenih kašika, kisela
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • džem - 3 supene kašike - od šumskog voća
  • bombone - čokoladne - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo jaja u posudi.

U drugoj posudi mutimo maslac i smeđi šećer. Dodajemo jaja i pomešamo. Sipamo so, vanilu, prašak za pecivo i pirinčano brašno. Na kraju dodajemo kakao i veoma dobro izmešamo.

Sipamo smesi u duboku pravougaonu tepsiju koju smo prethodno obložili papirom za pečenje. Pečemo na 200 stepeni 20 minuta.

Ostavljamo koru da se ohladi, skidamo papir i vraćamo je nazad u tepsiju.

Pomešamo jogurt sa džemom.

Istopimo želatin u vodi, ostavljamo ga na kratko da nabubri, zagrevamo ga kako bi se istopio i pomešamo ga sa jogurtom.

Izmešamo i sipamo odmah na koru. Izravnavamo i stavljamo kolače u frižider na 40 minuta.

Pomešamo kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i odozgo premazujemo želirani desert. Vraćamo u frižider na 5-6 sati.

Pre serviranja želirane petifurije bez glutena sečemo na kvadrate.

Poslužujemo petifurije sa po jednom čokoladnom bombonom odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: