Način pripreme
Izuzetno brza za pravljenje ukusna aromatična supa od spanaća u azijskom stilu.
U šerpi zagrejemo masnoću i sipamo iseckan 1 čen belog luka i na fino rende izrendan svež koren đumbira - otprilike 1 cm.
Izmešamo i sipamo svo zeleno lisnato povrće iz bašte, oprano i iseckano na trakice, kao za salatu: 3 šake svežeg spanaća, 15 pera mladog luka, 5-6 pera mladog belog luka, oko 10 svežih listova zelene salate i 1/3 vezice svežeg peršuna (listovi).
Zalivamo sa otprilike 1.5 l vruće vode (posebno zagrejana u električnom bokalu). Odjednom sipamo sve sastojke za začinjavanje - himalajska so, miks začina, čili u prahu, mlevena zrna crnog bibera i korijander.
Kada prokuva, dodajemo polugotove špagete koje po želji iskidamo na 2-3 komada.
Izmešamo i dodatno začinimo soja sosom - 1-2 supene kašike za zasićavanje ukusa.
U posebnoj posudici izmešamo jedno jaje i dodajemo ga u supu uz neprestano mešanje tako da se dobiju komadići jaja.
Skidamo sa ringle i sipamo u 2-3 porcije.
Poslužujemo pikantnu supu dok je još topla.
Neobično ukusna azijska supa sa spanaćem sa špagetama, zelenom salatom i đumbirom za jednu ekspresnu večeru!