Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Mini veganski đevrečići

Mini veganski đevrečići

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Mini veganski đevrečići
Fotografije: Iliana Parvanova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
30
"Čudesni integralni vegan đevrečići sa semenkama!"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 3 šolje
  • himalajska so - 1 kašičica, fina
  • čubar - 3 prstohvata
  • soda - 1 kašičica
  • sirće - 4 kašičice
  • susam - 1 šaka, za posipanje
  • seme maka - 1 šaka za posipanje
  • šarlan - 3 - 5 kašika (nerafinisano suncokretovo ulje)
  • semenke - druge, po želji
  • voda - oko 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Da bi bili vazdušasti đevrečići zamesimo testo od integralnog brašna, himalajske soli, čubra i sode aktivirane sa sirćetom, nakon što promešamo sastojke, dodajemo odjednom dve trećine šolje vode i nakon toga postepeno, dok mesimo, ostatak.

Meko i elastično testo podelimo na dva jednaka dela, nakon toga još na pola i ponovo na pola i dobijene loptice razvijamo u fitilje, spljeskamo blago dva kraja i ujedinjujemo u krug.

Poređamo ih u prethodno namazanu posudu za pečenje i posipamo susamom, semenom maka i drugim semenkama. Može i bez semenki, ali u takvom slučaju namažemo đevrečiće šarlanom odozgo.

Pečemo integralne đevrečiće oko 15 minuta na 180-200 stepeni. Ako želimo da budu hrskaviji, može i 20 minuta. Samo oko desetog minuta ako su se zapekli da imaju zasićenu zlatastu boju sa donje strane, prebacujemo da rerna peče samo odozgo. I gotovi smo!

Sjajni mini integralni veganski đevrečići sa semenkama!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: