Način pripreme
Da bi bili vazdušasti đevrečići zamesimo testo od integralnog brašna, himalajske soli, čubra i sode aktivirane sa sirćetom, nakon što promešamo sastojke, dodajemo odjednom dve trećine šolje vode i nakon toga postepeno, dok mesimo, ostatak.
Meko i elastično testo podelimo na dva jednaka dela, nakon toga još na pola i ponovo na pola i dobijene loptice razvijamo u fitilje, spljeskamo blago dva kraja i ujedinjujemo u krug.
Poređamo ih u prethodno namazanu posudu za pečenje i posipamo susamom, semenom maka i drugim semenkama. Može i bez semenki, ali u takvom slučaju namažemo đevrečiće šarlanom odozgo.
Pečemo integralne đevrečiće oko 15 minuta na 180-200 stepeni. Ako želimo da budu hrskaviji, može i 20 minuta. Samo oko desetog minuta ako su se zapekli da imaju zasićenu zlatastu boju sa donje strane, prebacujemo da rerna peče samo odozgo. I gotovi smo!
Sjajni mini integralni veganski đevrečići sa semenkama!
Čudesnog ukusa!