bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Voćna torta sa malinama od tri fila

Voćna torta sa malinama od tri fila

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5335
Voćna torta sa malinama od tri fila
Fotografije: Lenka
04/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
18
"Voćna torta sa malinama od tri fila će vas oboriti s nogu, garantovano"

Potrebni sastojci

  • beli fil
  • mleko - 1, 5 l
  • secera - 300 g
  • gustin - 12 s.k.
  • margarin - 250 g
  • žuti fil
  • žumanace - 10 kom.
  • mleko - 1 l
  • puding od vanile - 3 kom.
  • šećer - 12 s.k.
  • margarin - 250 g
  • šlag - 50 g
  • fil sa malinama
  • maline - 700 g
  • voda - 200 ml
  • šećer - 300 g
  • pudinga od maline - 2 kom.
  • kore
  • belance - 8 kom.
  • šećer - 8 s.k.
  • brašno - 8 s.k.
  • žumance - 1 kom.
  • mleveni lešnici - 10 s.k.
  • Ako pravite sa fondanom, čokoladna podloga pre fondana
  • čokolada - 400 g
  • margarin - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema belog fila:

U šerpu stavimo šećer i mleko od 1, 2 l da se kuva. Ostaviti mleko da provri i da se razmuti šećer. Gustin razmutiti sa ostatkom mleka u manjoj posudi i kad mleko provri spojimo razmućeni gustin i mešamo fil dok se ne zgusne. Margarin stavimo u jednu posudu i penasto umutimo. Kad se fil od mleka i gustina ohladi spojimo umućeni margarin i beli fil.

Priprema žutog fila:

Odvojiti 700 ml mleka i izmešati sa šećerom u šerpi i stavimo na ringlu da provri. Jaja razbijemo i odvojim žumanca od belanca. Žumanca umutimo dok ne posvetle. Puding i 300 ml mleka razmutimo i spojimo sa žumancima. Kad mleko provri i šećer se rastopi dodamo žumanca i puding razmućen. Umutimo šlag u jednoj posudi. Umutimo margarin u drugoj posudi, pa spojimo sa umućenim šlagom i ponovo sve zajedno umutimo. Kad se ohladi puding spojiti sa margarinom i šlagom i umutiti.

Priprema fila sa malinama

Maline odledimo, stavite u posudu i izblendate. Pospemo šećerom, promešamo i stavimo u šerpu i uključimo ringlu da se lagano kuva. Izmešati puding sa malo od navedene količine vode, a ostatak vode dodamo malinama. Kad maline krenu da krčkaju, neka krčkaju 5 minuta i onda prelijemo smesom od pudinga. Izmešamo i sklonimo sa ringle.

Priprema kora:

Umutimo belanca penasto sa šećerom, pa onda umutimo žumance da posvetli, spojimo belanca sa žumancetom. Dodajemo brašno i mutimo, pa onda i mlevene lešnike. Sve zajedno umutimo i podelimo na 4 dela. Pečemo kore na 200 stepeni po deset minuta.

Ako pravite sa fondanom onda umutite margarin penasto, a čokoloadu na pari istopiti pa dodati rastopljenu čokoladu umućenom margarinu i opet zajedno umutiti. Količinu fondana sami birate.

Slaganje torte:

Redati tortu prvo kore, žuti fil, fil maline, beli fil, i ponovimo postupak još dva puta. Ako pravite sa šlagom premazati šlagom, a ako sa fondanom onda premazati čokoladnom podlogom pa staviti fondan. Dekorisati tortu po želji i ostaviti u frižider da se stvrdne. Najbolje je konzumirati sutradan tortu.

Prijatno uz voćnu tortu sa malinama od tri fila!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: