Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Moji slatki kroasani sa kremom

Moji slatki kroasani sa kremom

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Moji slatki kroasani sa kremom
Fotografije: Vanjica
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
34 min.
Ukupno
49 min.
Porcije
12
"Jedeš i ne brojiš - recept za konzumiranje ovih kroasana"

Potrebni sastojci

  • voda - 120 ml
  • kvasac - 10 g
  • ulje - 120 ml
  • jaje - 1 kom.
  • šećer - 1 s.k.
  • so - 1 s.k.
  • brašno - 400 - 450 g
  • maslac - 150 g
  • žumance - 1 kom.
  • krem - za nadev
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i šećer preliti sa mlakom vodom i ostaviti da naraste.

Umutiti jaja so ulje pomešati u smesu dodati nadosli kvasac i mlako mleko pa izmešati brašno sipati postepeno u nekoliko navrata.

Zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom mestu da dobro naraste.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na 8 delova.

Svaki deo istanjiti na veličine plitkog tanjira, 7 premazati maslacem i slagati na drugu poslednju ostaviti nepremazanu.

Posuti brašnom i ostaviti 10 minuta da se testo odmori.

Sve skupa istanjiti u krug debljine oko 0, 5 cm. Iseći na 12 delova za veće ili 16 delova za manje kroasane.

Filovati kremom. Saviti kiflice pritisnuti malo testo oko fila da ne iscuri tokom pečenja. Kroasane staviti u pleh ili podmazan uljem sa razumućen ga ima prostora da naraste tokom pečenja. Premazati umućenim žumancetom.

Ostaviti na toplom da još dobro narastu.

Rernu zagrejati na 180, pa u toplu rernu staviti pleh i peći fino da porumeni.

Slatke kroasane sa kremom posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: