Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjski zalogaji sa pečurkama i kačkavaljem

Svinjski zalogaji sa pečurkama i kačkavaljem

Svinjski zalogaji sa pečurkama i kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Prava kulinarska magija, zbog koje će vam krenuti voda na usta"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 - 500 g
  • pečurke - 300 g, iz konzerve
  • kačkavalj - 100 g
  • belo vino - 80 ml
  • voda - 80 ml
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber
  • aleva paprika - na vrh noža
  • luk - 3 glavice, star
  • maslac - 30 g
  • ulje
  • origano
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na zalogaje, posipamo solju, biberom, karijem i 2 supene kašike soka od limuna. Ostavljamo da upije začine. Očišćen luk se iseče na polumesece, pečurke se ocede.

U tiganju prečnika 22 cm ugrevamo maslac i malo ulja. Dinstamo na kratko pečurke i vadimo na tanjir.

Ako je potrebno sipamo još malo ulja i pržimo zalogaje mesa, prethodno uvaljane u brašno, dok ne dobiju zlatnu boju.

Dodaje se luk da se disnta. Posipamo biberom, promešamo, sipamo belo vino, vodu i vraćamo pečurke u tiganj. Posipamo sa još malo soli, 1 supenom kašikom soka od limuna, karijem i origanom. Kuva se poklopljeno na kratko.

Ptebacije se u pleh, ja sam bez problema stavila tiganj u ugrejanu rernu, zato što može. Pečemo 15 minuta na 180-200 stepeni. Ako je još retko napravi se kaša od 1 kašičice brašna i malo vode i sipa se u tiganj.

Pečemo 4-5 minuta, odozgo posipamo kačkavaljem da bi bilo raskošno i vraćamo u rernu da se rastopi. Serviramo odmah sa čašom vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: