Način pripreme
Kiselo mleko se izmeša sa sodom i ostavlja se na kratko da se aktivira,
Dodaju se jaja i ponovo se meša. Postepeno se dodaje brašno tako što se pažljivo meša da se ne bi pretvorilo u grudvice. Testo postaje gusto i lepljivo, ali ne kao za mešenje. Ja čak ne vadim mikser za ovaj recept za brze buhtle, sve mešam žicom z mućenje jaja.
U međuvremenu sipam ulje u malu kaserolu da se zagreje, ali ne na najviši stepen. Ulja treba da bude barem dva prsta od dna, zato pšto buhtle se okreću same prilikom prženja.
Umače se kašika u zagrejano ulje i zagrebe se smesa. Tako se lakše odvaja testo od kašike. Prži se dok se ne dobije prijatna boja. Pratite temepraturu ulja, zato što ukoliko je jaka, buhtle će spolja izgoreti, a unutra će biti sirove.
Jednostavne buhtlice se vade na papirni ubrus da se ocede od masnoće. Nakon toga se posipaju šećerom u prahu.
Takođe, možete da ih servirate sa sirom i slatkom po izboru.
Ove nedeljne brze buhtle ostaju mekane čak sledećeg dana!