Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Korpice»Korpice od maslaca sa italijanskim kremom

Korpice od maslaca sa italijanskim kremom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Korpice od maslaca sa italijanskim kremom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
12/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
30
"Korpice od maslaca sa italijanskim kremom i malinama za raskoš - eto tako, da vam napunimo dušu"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu - 100 g
  • maslac - 200 g
  • brašno - 400 g
  • kora limuna
  • voda - 2 supene kašike, hladna
  • Za krem
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 300 g
  • voda - 200 ml
  • maslac - 200 g
  • limunov sok - 1 kašičica
  • Za garniranje
  • maline - zamrznute
  • slatko od malina
* merne jedinice

Način pripreme

Mutite maslac dok ne pobeli. Dodajte izrendanu koru limuna, jaje i brašno.

Dodajte hladnu vodu.

Umesite testo. Ohladite testo. Iskidajte testo i oblikujte male loptice.

Oblepite zidoe kalupčića za korpice.

Izbockajte osnovu svakekorpice drvenim štapićem.

Pecite dok ne porumene u prethodno zagrejanoj rerni.

Gotove korpice ohladite na kratko i izvadite iz kalupčića.

Pripremite poslastičarski krem na sledeći način.

Pomešajte šećer i vodu.

Stavite šerpu na ringlu i skuvajte gust sirup.

Za to vreme umutite belanca tako što ih pomešate sa limunovim sokom u gust sneg pomoću miksera.

Kada šećerni sirup počne da se zgušnjava, skinite ga sa atre i dodajte ga u tankom mlazu u umućena belanca.

Nastavite sa mućenjem, dodajte omekšali maslac na sobnoj temperaturi i prethodno iseckan na kockice.

Mutite krem od maslaca dok ne postane homogen.

Gotov krem ohladite i napunite korpice.

Korpice od maslaca sa italijanskim kremom garnirajte malinama i slatkom od malina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: