Način pripreme
Pomešajte puding u prahu, šećer i 100 ml mleka dok ne bude glatko. Skuvajte 300 ml mleka u šerpi, skinite sa ringle i izmešajte sa pudingom.
Stavite nazad na vruću ringlu i izmešajte i ostavite da se krčka otprilike 1 minutu. Stavite puding u posudu, pokijte vruć, direktno streč folijom i ostavite da se ohladi na barem 2 sata.
Skuvajte 100 ml mleka, 100 ml vode, šećer, so i maslac u šerpi. Dodajte brašno odjednom i mešajte kašikom dok se testo ne odvoji od dna tepsije.
Stavite testo u posdu i odmah izmešajte 1 jaje. Ostavite da se ohladi na otprilike 10 minuta i izmešajte jedno po jedno ostala jaja. Stavite u fišek sa srednjim dodatkom po izboru, orkugli ili zvezdasti.
Tepsiju za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite 8 trakica (svaku dužine otprilike 10 cm) na papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni (električni šporet: 225 °C/ sa vazduhom koji cirkuliše: 200 °C/ na 20-25. Gotovi ekleri se ostavljaju da se ohlade.
Umutite kiselu pavlaku mutilicom ručnog miksera na otprilike 4 minute. Izmešajte puding mutilicom ručnog miksera dok ne postane glatko. Dodajte kiselu pavlaku i izmešajte.
Puding od vanile sa kiselom pavlakom napunite u kesu sa dugačkim uskim dodatkom ili isecite eklere, napunite sredinjim dodatkom tako što napunite donje polovine ekelra pudingom i stavite poklopac.
Istopite džem na toploj vodenoj pari. Pokrijte eklere trakicama čokolade pomoću male kašike. Ukrasite po izboru, ja sam izabrala pistaće.
Uživajte u ukusnim eklerima sa pudingom i kiselom pavlakom.