Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri sa pudingom i kiselom pavlakom

Ekleri sa pudingom i kiselom pavlakom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Ekleri sa pudingom i kiselom pavlakom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Ekleri sa pudingom i kiselom pavlakom koji očekuju svoje goste"

Potrebni sastojci

  • Za kuvano testo
  • brašno - 1 šolja (125 g)
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 100 ml
  • šećer - 2 supene kašike (10 g)
  • so - 1/2 kašičice
  • neslani maslac - 80 g
  • jaja - 4 komada
  • Krem
  • puding od vanile - 1 kesica, u prahu
  • mleko - 525 ml, sa niskim procentom masnoće
  • šećer - 45 g
  • kisela pavlaka - 80 g
  • Čokoladna glazura
  • čokolada - 100 g (55 - 70 kakao), iseckan
  • pistaći - za ukras, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte puding u prahu, šećer i 100 ml mleka dok ne bude glatko. Skuvajte 300 ml mleka u šerpi, skinite sa ringle i izmešajte sa pudingom.

Stavite nazad na vruću ringlu i izmešajte i ostavite da se krčka otprilike 1 minutu. Stavite puding u posudu, pokijte vruć, direktno streč folijom i ostavite da se ohladi na barem 2 sata.

Skuvajte 100 ml mleka, 100 ml vode, šećer, so i maslac u šerpi. Dodajte brašno odjednom i mešajte kašikom dok se testo ne odvoji od dna tepsije.

Stavite testo u posdu i odmah izmešajte 1 jaje. Ostavite da se ohladi na otprilike 10 minuta i izmešajte jedno po jedno ostala jaja. Stavite u fišek sa srednjim dodatkom po izboru, orkugli ili zvezdasti.

Tepsiju za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite 8 trakica (svaku dužine otprilike 10 cm) na papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni (električni šporet: 225 °C/ sa vazduhom koji cirkuliše: 200 °C/ na 20-25. Gotovi ekleri se ostavljaju da se ohlade.

Umutite kiselu pavlaku mutilicom ručnog miksera na otprilike 4 minute. Izmešajte puding mutilicom ručnog miksera dok ne postane glatko. Dodajte kiselu pavlaku i izmešajte.

Puding od vanile sa kiselom pavlakom napunite u kesu sa dugačkim uskim dodatkom ili isecite eklere, napunite sredinjim dodatkom tako što napunite donje polovine ekelra pudingom i stavite poklopac.

Istopite džem na toploj vodenoj pari. Pokrijte eklere trakicama čokolade pomoću male kašike. Ukrasite po izboru, ja sam izabrala pistaće.

Uživajte u ukusnim eklerima sa pudingom i kiselom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: