Način pripreme
Istopimo maslac. U posudi umutimo jaja, izmrvljeni sir.
U kiselo mleko dodajemo sodu i izmešamo dok se ne aktivira. Dodajemo u jaja.
Premazujemo tepsiju za pečenje sa malo maslaca.
Rasprostiremo 1 koru i premazujemo s malo maslaca. Stavljamo 1 koru odozgo i ponovo premazujemo malo po krajevima.
Savijamo na 2 premazujemo s malo maslaca i stavljamo 2-3 supene kašike smese od jaja.
Pažljivo uvijamo i stavljamo u tepsiju tako što uvaijamo od sredine tepsije.
Ponavljamo dok se smesa ne potroši.
Premazujemo sa malo maslaca celu domaću uvijenu pitu i zalivamo 1 umućenim jajetom i s malo gazirane vode.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 160°C 30-40 minuta ili dok dobro ne porumeni.
Ostavljamo da se odmori na 30 minuta i možemo da serviramo savršenu jednostavnu uvijenu pitu!