Način pripreme
Neobičan recept za pitu koju morate probati.
Brašno se sipa u posudu. Dodaje se prašak za pecivo i veoma dobro se meša.
Dodaje se voda uz neprestano mešanje mikserom dok se ne dobije homogena smesa.
Od smese se prže palačinke dok ne postanu zlatkaste,
Kozji sir se sitno nasecka u posudu.
Jaja se mute u penu u posebnoj dubokoj posudi i dodaju se u sir.
Veoma dobro se meša.
Tepsija u kojoj će se peći pita se podmazuje sa 50 ml ulja.
Nadev se raspoređuje na toliko delova koliko ima isprženih palačinki.
U svaku palačinku se stavlja smesa, uvija se u rolat i ređa se u tepsiju.
Žumanca se veoma dobro mute sa 50 ml ulja, nakon čega se punjene palačinke zalivaju.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 160 stepeni.
Uvijena pita od palačinki je originalan i ukusan recept za prave poštovaoce.