Način pripreme
Predlažem vam brze i jednostavne bezglutenske keksiće koji se ne mese. Sve sam izmešala i oblikovala sam kašikom ukusne krekere.
Umutite jaje sa prstohvatom soli.
Dodajte mleko i kokosovo ulje istopljeno na vodenoj pari. Izmešajte.
Dodajte parmezan i masline, unpared očišćene od koštice i iseckane.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i izmešajte.
Počnite da dodajete brašno kašiku po kašiku mešajući. Treba da se dobije gusto lepljivo testo.
Ako želite, možete dodati i začine po vašem ukusu.
Tepsiju obložite papirom za pečenje.
Pomoću dve kašike oblikujte keksiće.
Pospite semenkama po izboru, pritisnite ih lagano kako bi se zalepili i stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 190 °C otprilike 20 minuta.
Od ove količine sam narpavila 16 komada slanih bezglutenskih keksića sa parmezanom i maslinama.