Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Carska turšija»Turšija sa karfiolom i paradajz-paprikama

Turšija sa karfiolom i paradajz-paprikama

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Turšija sa karfiolom i paradajz-paprikama
Fotografije: Diana Kostova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
"Ova ukusna turšija je omiljeno meze za zimu"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 3kilograma
  • paradajz - paprike - 3 kg
  • celer - 2 glavice
  • šaragrepe - 1500 grama
  • sirće - 1500 ml
  • lovorov list - 3 komada
  • so - 200 g
  • šećer - 200 g
  • ulje - 1.5 šolja
  • voda - 1.5 l
  • crni biber - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i veoma dobro operite sve povrće. Pospite ih solju i šećerom, stavite tepsiju na hladno na otprilike 7 sati.

Ocedite sok koji se odvojio i pomešajte ga sa vodom - tečnosti treba da bude 1500 ml. Dodajte sirće, ulje i nabrojane sastojke.

Stavite salamuru na vatru i prokuvajte je.

Rasporedite povrće u tegle i zalijte ih marinadom.

Zatvorite tegle. Posle 3 dana procedite sok od carske turšije i ponovo ga vratite u teglice.

Turšija sa karfiolom i paradajz-paprikama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: