Način pripreme
Ukoliko želite da meso bude u kockicama, isecite ga pre nego što ga skuvate, u protivnom slučaju biće potrebno da ga iskidate!
U šerpu stavite pileće meso, pokrijte ga vodom i prokuvajte.
Prospite vodu, sipajte novu otprilike 1 l, dodajte šargarepu, luk i celer!
Posolite i kuvajte dok sastojci ne budu gotovi. Procedite bujon kroz gazu. U njega dodajte želatin natopljen dok ne omekne i mešajte dok se želatin ne istopi.
Isecite skuvanu šargarepu i celer na male komadiće. Dodajte meso i iseckane krastavčiće. Izmešajte sastojke.
U duguljasti kalup za kolač sipajte bujon kako biste izmerili tačnu količinu tečnosti koja će vam biti potrebna za terin.
Vratite bujon nazad u posudu i sipajte samo jednu kultaču nega u kalup. Ostavite na 15-20 minuta dok se malo ne stegne i sipajte meso sa povrćem.
Sipajte sav bujon, malo protresite kalup kako bi se namestili svi sastojci.
Ostavite terin u frižideru na jednu noć dok se dobro ne stegne.
Pre nego što ga okrenete, potopite kalup na kratko u toplu vodu.
Ukrasite želirani pileći terin po svom ukusu i servirajte!
Neka vam je slatko!