Želirai mini terin

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Želirai mini terin
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Želirani pileće terin - niste probali ovakav, garantujemo"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 glavica, kromid
  • celer - 1 struk
  • kiseli krastavčići - 3 komada
  • želatin - 20 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ukoliko želite da meso bude u kockicama, isecite ga pre nego što ga skuvate, u protivnom slučaju biće potrebno da ga iskidate!

U šerpu stavite pileće meso, pokrijte ga vodom i prokuvajte.

Prospite vodu, sipajte novu otprilike 1 l, dodajte šargarepu, luk i celer!

Posolite i kuvajte dok sastojci ne budu gotovi. Procedite bujon kroz gazu. U njega dodajte želatin natopljen dok ne omekne i mešajte dok se želatin ne istopi.

Isecite skuvanu šargarepu i celer na male komadiće. Dodajte meso i iseckane krastavčiće. Izmešajte sastojke.

U duguljasti kalup za kolač sipajte bujon kako biste izmerili tačnu količinu tečnosti koja će vam biti potrebna za terin.

Vratite bujon nazad u posudu i sipajte samo jednu kultaču nega u kalup. Ostavite na 15-20 minuta dok se malo ne stegne i sipajte meso sa povrćem.

Sipajte sav bujon, malo protresite kalup kako bi se namestili svi sastojci.

Ostavite terin u frižideru na jednu noć dok se dobro ne stegne.

Pre nego što ga okrenete, potopite kalup na kratko u toplu vodu.

Ukrasite želirani pileći terin po svom ukusu i servirajte!

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: