Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kari»Pileći bataci na podlozi od pirinča sa kari sosom

Pileći bataci na podlozi od pirinča sa kari sosom

NikiNiki
Guru
565853k
Pileći bataci na podlozi od pirinča sa kari sosom
Fotografije: Niki
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
5
"Ne plašite se mnogo proizvoda u receptu za ove pileće batake na kanapeu od pirinča sa kari sosom - skoro sve imate kod kuće"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 5 komada
  • pirinač - 1 kg
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 5 čenova
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pasta - 2 kašike
  • paprike - 1 komad
  • limun - 1/2 komada
  • so
  • lovorov list
  • biber
  • aleva paprika
  • osušeni peršun
  • kumin
  • kurkuma
  • kari
  • Za Sos
  • paradajz - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pasta - 1 kašika
  • kari - 1 kašičica
  • peršun - 1 veza
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju propržite seckani luk i beli luk.

Na njih stavite isečene batakei pospite začinima, pržite do zlatne boje.

Dodajte seckani paradajz, papriku, lovorov list, paradajz pastu, limun. Napunite vodom dok bataci ne budu pokriveni.

Kuvajte dok ne budu spremni.

Izvadite batake, stavite u tepsiju i premažite maslinovim uljem, pecite dok ne porumene.

Očišćeni i oprani pirinač stavite u bujon, gde ste prokuvali batake i po potrebi dolijte još vode.

Stavite proizvode za sos u blender i izmiksajte do paste.

Poslužite pileći kari - gotov pirinač se servira na tanjir, na njega batake i sve prelijte sosom.

Bataci na podlozi od pirinča sa kari sosom savršeni su za ručak ili večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: