Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečene paprike»Patlidžan sa mlevenim mesom na podlozi od pirinča

Patlidžan sa mlevenim mesom na podlozi od pirinča

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Patlidžan sa mlevenim mesom na podlozi od pirinča
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Patlidžan sa mlevenim mesom na podlozi od spanaća - jelo bogato ukusima i aromama, koje će vam postati omiljeno."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • mocarela - 1 kugla
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • kumin
  • so
  • aleva paprika
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo ogulimo patlidžan i sečemo na uzduž. Kod mene je ispalo 6 komada.

Mleveno meso začinimo začinima i rasporedimo ga po polovini komada patlidžana.

Mocarelu sečemo na kriške i takođe raspoređujemo po mlevenom mesu. Sledi paradajz - na isti način namocareli.

Na kraju zatvaramo komadom patlidžana i stavljamo tri sendviča u tepsiju. Posipamo uljem. Sipamo malo vode i pečemo ispod folije ili poklopca otprilike 30 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme skuvamo pirinač na ringli.

Sečemo luk, zapržimo ga, dodajemo pirinač, a zatim još 4 dela vode. Solimo i kuvamo dok voda ne ispari.

U tanjir stavljamo pirinač, raširimo ga i na njega stavljamo pečeni patlidžan.

Patlidžan sa mlevenim mesom serviramo na podlozi od pirinča.

U sezoni patlidžana obavezno probajte i naše recepte za rolnice od patlidžana, ukusne namaze sa patlidžanom ili ovaj punjeni patlidžan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: