Način pripreme
Zagrejemo sveže mleko i u njega dodajemo izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i 2 supene kašike brašna. Mepamo i pokrivamo posudu. Ostavljamo na 5.6 minuta da se aktivira.
Prosejemo brašno u široku tepsiju i u sredini oblikujemo udubljenje. Unutra sipamo so.
Mutimo jaja sa šećerom i dodajemo arome. Sipamo u sredinu brašnop, a odmah nakon toga dodajemo i smesu sa kvascem. Grubo mešamo dok se ne pomeša i ostavljamo tako na 10 minuta. Nakon toga mesimo testo.
Topimo svinjsku mast i pomešamo je sa uljem. Mažemo ruke ovom uljanom smesom i nastavljamo da mesimo testo - cilj je da ubacimo mansoću.
Kada se ovo desi, oblikujemo testo u loptu, pokrivamo je dolijom i ostavljamo da naraste na sat vremena.
Delimo naraslo testo na 3 lopte i svaku rastežemo rukama dok se ne dobije debela kora. U jedan kraj stavljamo ivicu marmelade i uvijamo u rolat.
Stavljamo slatke rolate u pravougaone kalupe za kolač pokrivene listom papira za pečenje.
Ostavljamo ih da narastu ponovo još 30 minuta.
Mutimo belance i premazujemo rolate. Obilno ih posipamo šeećrom.
Milibrot rolate pečemo u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 20 minuta, nakon toga pojačavamo na 180 i pečemo još otprilike 10 minuta dok ne postanu zlatkasti.
Klasični slatki milibrot rolati su gotovi.