Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Prlenke sa bundevinim brašnom po Zoni

Prlenke sa bundevinim brašnom po Zoni

Prlenke sa bundevinim brašnom po Zoni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
8
"Veoma ukusna prlenka sa bundevinim brašnom!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kašičice
  • sir - 100 g, izrmvljeni
  • bundevino brašno - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brza, ukusna i zdrava prlenka prema dijeti Zona. U posudi se umuti jaje viljuškom. Dodaje se kiselo mleko sa sodom umućenom u njemu.

Dodaje se izmrvljeni sir, maslinovo ulje i sa buhndevinim brašnom mešate u gustu kašu. Sipajte na papir za pečenje u malpj tepsiji, moja je 24 cm, ako je manja, biće viša.

Pospite origanom i pecite prlenke u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta.

Izvadite, ohladite i isecite na 6 komada. Tri komada prlenki za ručak sa jednim jogurtom ili 1-2 komada za dorućak!

Veoma ukusna Prlenka sa bundevinim brašnom po Zoni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: