Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Moje pileće džigerice sa pirinčem

Moje pileće džigerice sa pirinčem

ivan ivanovivan ivanov
Početnik
613
Moje pileće džigerice sa pirinčem
Fotografije: ivan ivanov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Pileće džigerice sa pirinčem za koje svi kod kuće često pitaju"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 4 šolje
  • luk - 1 srednja glavica
  • ulje - 50 ml
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće džigerice se skuvaju nakon čega se operu. Luk se seče na sitno i dinsta se u ulju.

Nakon toga se stavlja pirinač, koje je prethodno opran vodom, zaprži se, dok ne postane staklaste boje.

Posle se dodaju 4 šolje vode. Neophodne su da bi se skuvao pirinač.

Džigerice sa pirinčem se posipaju mrvljenim čubrom i biberom. Stavljaju se u odgovarajuću posudu za pečenje u rernu na 170 stepeno na 40 minuta.

Moje pileće džigerice sa pirinčem su sjajne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: