Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Vitaminska salata»Baltička salata sa susamom

Baltička salata sa susamom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Baltička salata sa susamom
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Veoma, veoma ukusna salata sa cveklom i tahinijem"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1, 5 kg
  • crni luk - 2 glavice
  • kiseli krastavci - 7 komada
  • grašak - 400 g, konzerviran
  • tahini od susama - 2 kašike, sirov
  • kozje kiselo mleko - 2 čaše od 400 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu ukusnu i vitaminsku salatu cvekla se obavezno veoma dobro opere.

Poređajte je u duboku šerpu.

Napunite hladnom vodom.

Kuvajte na laganoj vatri 1 sat ili dok cvekla ne omekša kada se ubode.

Izvadite iz vode i ostavite da se ocedi.

Crni luk oljuštite i iseckajte na sitne kockice.

Kisele krastavce isecite na sitne kockice i ostavite na kuhinjskom papiru da se ocede.

Kiselo mleko se prethodno cedi 24 sata.

Oceđeno kiselo mleko se sipa u posudu u kojoj će se mešati salata.

Dodajte tahini od susama i dobro promešajte.

Dodajte cveklu, oceđene kisele krastavce i grašak.

Veoma dobro izmešajte ukusnu salatu od cvekle.

Posuda umotajte u providnu foliju i baltičku salatu sa susamom ostavite na 30 minuta u frižideru da se sve dobro začini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: