Način pripreme
Ovaj čizkejk je i ukusan i zdrav, a i jednostavan je za pripremu.
Počinjemo sa korom. Ovsene pahuljice sameljite blenderom ili čoperom. Otopite maslac u mikrotalasnoj pećnici na najnižem stepenu. Dodajte ga ovsenim pahuljicama. Dobro promešajte.
Po želji možete dodati i kašiku tahinija. Lepljivu smesu rasporedite na dno manjeg pleha obloženog papirom za pečenje.
Pritisnite i dobro poravnajate kašikom. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 10 minuta na 180 stepeni.
U međuvremenu pripremite kremu za čizkejk. Sipajte sveži sir (vurdu)u posudu. Dodajte bananu i med i dobro izgnječite da se sve pomeša i postane kremasta smesa.
Zatim dodajte kiselo mleko i jaja i ponovo sve dobro promešajte i dobro umutite. Prelijte pečenu koru i vratite u rernu, smanjite temperaturu na 160°C.
Pecite čizkejk na 160 stepeni 1 sat. Zatim pecite samo na gornjem grejaču do zlatne boje ili više po želji.
Na kraju pečeni čizkejk za sportiste ostavite da se ohladi i ukrasite svežim ili suvim voćem.
Čuvati u frižideru, ako ostane.