Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Zapečeni svinjski kare sa sirom

Zapečeni svinjski kare sa sirom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Zapečeni svinjski kare sa sirom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
3
"Zapečeni svinjski kare sa sirom je savršen za večeru za goste"

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - 700 g
  • belo vino - 180 ml
  • bujon od povrća - 300 ml
  • začin za roštilj
  • beli biber
  • beli luk u prahu
  • sušeni luk - 10 g
  • topljeni sir - 2 kockice, Kiri
  • parmezan - 20 g
  • topljeni sir - 2 supene kašike, prirodni
  • dižonski senf - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje
  • maslac - za začinjavanje
  • kukuruzno brašno - 1 supena kašika
  • krompir - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Peremo meso i potopimo ga na sat vremena u marinadi od belog vina, belog luka u prahu, belog bibera i začina za roštilj.

Nakon čega ga stavljamo u tepsiju - u kesu za pečenje. Zalivamo svinjski kare bujonom od povrća, dodajemo sušeni luk i maslinovo ulje.

Ne dodajemo so zbog slanog bujona od povrća. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni do 180°C na 160°C sat, dva uključujući i krompir uvijen ceo sa korom u foliju sa strane.

Kada je kare gotov, od ostale marinade pravimo sos od sira u tiganju takođe uključujući dižonski senf i kukuruzno brašno (ukoliko je potrebno dodajemo još bujona).

Začinimo maslacem. Kare zalivamo sosom i dodajemo garnirung od pečenih krompira namazanih maslacem i posutih solju.

Zapečeni svinjski kare sa sirom je savršen za večeru za goste.

Neka Vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: