Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Kolač sa bananama i čokoladnim kremom

Kolač sa bananama i čokoladnim kremom

Rumyana SakaliiskaRumyana Sakaliiska
Početnik
633518
Kolač sa bananama i čokoladnim kremom
Fotografije: Rumyana Sakaliiska
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Svima omiljeni čokoladni kolač sa bananama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • kokosov šećer - 100 g
  • kokosovo mleko - 150 ml
  • liker od banana - 50 ml
  • banane - 200 g, pasirane
  • organski med - 1 supena kašika
  • cimet - 1/2 kašiice
  • susamovo ulje - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 7 g
  • brašno - 2 šolje
  • ZA ČOKOLADNI KREM
  • sveže mleko - 200 ml
  • kokosova pavlaka - 100 ml
  • crna čokolada - 100 g
  • žumanca - 2 komada
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • kukuruzbni skrob - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kolač sa bananama i čokoladnim kremom za ljubitelje čokoladnih deserata.

U velikoj posudi mutimo jaja sa šećerom, dodajemo kokosovo mleko sa likerom od banana i mešamo.

Nakon toga dodajemo pasirane banane sa organskim medom, cimetom i susamovim uljem.

Na kraju malo po malo dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro izmešamo.

Sipamo smesu u nauljeni i nabrašnjeni okrugli kalup i pečemo kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 15-20 minuta.

Za krem u odgovarajuću posudu sipamo sveže mleko sa kokosovom pavlakom i ostavljamo da provri na srednjoj temperaturi.

Kada provri dodajemo crnu čokoladu i mešamo dok se ne istopi.

Na kraju veoma pažljivo i u malim porcijama dodajemo prethodno umućena žumanca sa šećerom i kukuruznim skrobom.

Nastavljamo da mešamo na srednjoj temperaturi dok se krem ne zgusti, nakon čega ga skidamo sa ringle i ostavljamo ga da se ohladi.

Gotov kolač stavljamo na odgovarajući poslužavnik i obilno ga premazujemo ohlađenim kremom.

Po želji možete da dekorišete iseckanim bananama i izrendanom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: