Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Krompir torta sa slaninom i mocarelom

Krompir torta sa slaninom i mocarelom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Krompir torta sa slaninom i mocarelom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
07/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Samo zamislite kako izgleda krompir torta na sred stola - neverovatno, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 800 g
  • jaja - 2 komada
  • dimljena slanina - 200 g
  • mocarela - 150 g, narendana
  • peršun - 1/2 vezice
  • mladi luk - 2 struka
  • so
  • biber
  • maslac - 40 g
  • još
  • jaja - 4 komada, skuvana
  • prezle - 2 kašike
  • čeri paradajz - 12 komada
  • maslac - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok ne bude gotov.

Skuvajte takođe 4-5 jaja.

Isecite slaninu na sitne parčiće.

Koristila sam narendanu moarelu za picu.

Izgnječite krompir u pire, dodajte so, biber i maslac i promešajte.

Nakon toga dodajte dva jaja.

Na kraju dodajte mladi luk, peršun i mocarelu. Promešajte.

Namažite mekim maslacem duboku posudu za pečenje.

Pospite prezlama dno i zidove posude.

Rasporedite polovinu krompir smese na dno posude. Odozgo poređajte skuvana jaja u pokrijte preostalim krompirom.

Stavite da se peče na 200 stepeni 30 minuta, dok se ne stvori prepečena korica.

Nakon toga ostavite da se blago ohladu i okrenite u odgovarajući tanjir.

Garnirajte slanu krompir tortu sa čeri paradajzom i peršunom.

Servirajte ovo praznično predjelo na vašoj prazničnoj trpezi sa čašom vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: