Način pripreme
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok ne bude gotov.
Skuvajte takođe 4-5 jaja.
Isecite slaninu na sitne parčiće.
Koristila sam narendanu moarelu za picu.
Izgnječite krompir u pire, dodajte so, biber i maslac i promešajte.
Nakon toga dodajte dva jaja.
Na kraju dodajte mladi luk, peršun i mocarelu. Promešajte.
Namažite mekim maslacem duboku posudu za pečenje.
Pospite prezlama dno i zidove posude.
Rasporedite polovinu krompir smese na dno posude. Odozgo poređajte skuvana jaja u pokrijte preostalim krompirom.
Stavite da se peče na 200 stepeni 30 minuta, dok se ne stvori prepečena korica.
Nakon toga ostavite da se blago ohladu i okrenite u odgovarajući tanjir.
Garnirajte slanu krompir tortu sa čeri paradajzom i peršunom.
Servirajte ovo praznično predjelo na vašoj prazničnoj trpezi sa čašom vina.
Prijatno!