Način pripreme
Džigerice očistite, operite i osušite. Luk i šargarepu očistite, luk sitno iseckajte, a šargarepu narendajte na krupno.
U dublji tiganj sa poklopcem sipajte ulje, dodajte seckani crni luk i pržite oko 2 minuta dok ne omekša i ne postane providan.
Dodajte narendanu šargarepu, promešajte i smanjite vatru, dinstajte još 2 minuta.
Stavite pileću džigericu u tiganj i lagano promešajte.
Kada džigerica pobeli spolja, a iznutra još uvek bude sirova, sipajte vrelu vodu. Posolite i pospite biberom i odmah dodajte vrlo dobro opran i oceđen pirinač, pa promešajte.
Stavite poklopac na tiganj i dinstajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude spreman - oko 15 minuta.
Pre nego što sklonite pileću džigericu sa pirinčem u tiganju sa vatre, pospite jelo sitno seckanom mirođijom, promešajte i poslužite toplo.