Gulaš od divljači

NikiNiki
Guru
565853k
Gulaš od divljači
Fotografije: Niki
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
3
"Poslužite gulaš od divljači sa prilogom po izboru i pospite ga svežim začinima!"

Potrebni sastojci

  • divljač - 500 g vrat, but
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • pivo - 250 ml
  • paradajz - 250 g
  • paradajz pasta - 1 kašika
  • šećer - 1 kašičice
  • lovorov list - 1 komad
  • so
  • biber
  • voda - 250 ml ili bujon
  • peršun
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Meso za ovaj ukusni gulaš isecite na kockice i propržite u dubokom tiganju ili šerpi.

Crni luk i beli luk oljuštite, sitno iseckajte i dodajte u meso, pržite oko 5 minuta.

Dodajte suve začine i sipajte pivo i toplu vodu.

Dodajte lovorov list, rendani paradajz, paradajz pastu, poklopite i dinstajte na laganoj vatri oko sat i po.

Gulaš od divljači poslužite uz garnituru po želji (pirinač, krompir, pečurke) i pospite svežim začinima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: