Način pripreme
Počinjemo s objašnjavanjem za meso divljači. Dobro je da se marinira bar za jednu noć u crvenom vinu ili rakiji, sa lovorovim listom i začinima - biberom, univerzalnim začinom za meso. Na taj način meso postaje mekše i mnogo brže se pripremi.
Isecite praziluk na sitno. Stavite da se dinsta u zagrejanoj masnoći. Pospite kurkumom i promešajte. Nakon nekoliko minuta dodajte meso, isečeno na parčiće po vašem izboru (moji su bili poveći). Dolijte vino i šolju vode, lovorov list, iseckan beli luk i ostavite da se krčka.
Za to vreme očistite šargarepe i isecite ih na parčiće. Uradite isto i sa pečurkama. Dodajte ih u jelo, promešajte da se upiju začini i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Nakon desetak minuta smrvite ljutu papriku, pospite biberom i promešajte.
Ako je neophodno dolijte malo vode - ne preterujte - ona treba da uvri i da jelo ostane na sosu, a ne da pliva u njemu. Začinite solju po ukusu. Ostavite da se krčka, dok meso ne počne da se odvaja pri samom dodiru s viljuškom.
Neverovatno ukusno i aromatično jelo.