Način pripreme
Mutimo maslac sa šećerom i nakon toga dodajemo jaja jedno po jedno.
Prosejano brašno sa praškom za pecivo dodajemo u smesu i mešamo dok se ne postane glatka i homogena.
Odvajamo jednu trećinutesta i u njega dodajemo sveže mleko i kakao.
U pravougaonu tepsiju stavljamo papir za pečenje i po njemu rasprostiremo belu smesu. Odozgo sipamo i smesu od kakaoa i pomoću kašike pravimo talase.
Odozgo stavljamo i oceđene višnje i lagano ih pritiskamo u testo.
Pečemo 30-35 minuta na 180°C. Ostavljamo da se u potpunosti ohladi.
Krem pravimo tako što mešamo jaje, šećer, skrob sa delom mleka.
Ostalo mleko stavljamo u kaserolu i nakon što se zagreje, sipamo smesu od jaja i vanilu, neprestano mešamo.
Kada se zgusti skidamo sa ringle. Nakon što se ohladi, dodajemo maslac i mešamo mikserom ili metalnom žicom za mućenje.
Za glazuru istopimo čokoladu i maslac. Zalivamo kolač kremom i odozgo raspoređujemo glazuru.
Nakon što se blago stegne, pomoću viljuške oblikujemo talase čokoladnog kolača.
Ostavljamo u frižideru na nekoliko sati i poslužujemo pravougaone komade čokoladnog kolača Dunavski talasi.
Komentari