Klasični Osobuko

NikiNiki
Guru
558803k151
Klasični Osobuko
Fotografije: Niki
2 / 3
11/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
230 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
3
"Ne svako može da napravi ukusni Osobuko, potrebni su želja i volja"

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - oko 1 kg
  • crveno vino - 100 ml
  • maslac - 50 g
  • mladi luk - 2 veze
  • majčina dušica
  • brašno
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Teleću kolenicu za Osobuko dobro očistite.

U tiganju zagrejte masnoću, kolenicu uvaljajte u brašno i zapržite je da se zatvori sa svih strana.

Kolenicu ostavite da se ohladi i začinite je začinima.

Mladi luk očistite, operite i nasecite na krupnije komade.

U đuvečaru stavite kolenicu, naseckani mladi luk, maslac, vino i 50 ml vode.

Stavite đuvečaru rernu i kuvajte na 200 stepeni oko 1 sat, zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i kuvajte još 2 i po sata.

Poslužite klasični Osobuko uz prilog po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: