Način pripreme
Prosejte brašno i dodajte u njega so. Izmešajte i oblikujte udubljenje. Zagrejte vodu i u njoj istopite kvasac i šećer.
Dodajte ih u brašno zajedno sa maslinovim uljem, jajetom i kiselim mlekom.
Umesite meko testo od nabrojanih sastojaka. Po potrebi dodajte još malo brašno.
Ostavite testo da naraste, pokriveno krpom dok ne udvostruči zapreminu.
Za to vreme pripremite paradajz sos.
Izrendajte 1 paradajz. Stavite ga u posudu na ringli i dodajte sitno iseckane masline, začine i 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Ostavite sos da se krčka dok se ne zgusti uz neprestano mešanje.
Nakon toga podelite testo na dva jednaka dela.
Svaki razvijte na nabrašnjenoj površini u okruglu tanku koru.
Isecite oblik srca. Sačuvajte isečke. Od njih sam oblikovala 2 pogače u obliku ruža.
Oštrim nožem isecite kraj testa na trake širine 2 cm i dužine 5 cm.
Ispletite ih dve po dve, oblikujući X.
Centar namažite paradajz sosom.
Pospite kukuruzom i sve pokrijte kriškama kačkavalja.
Naravno, možete da napravite pice sa nadevom po vašoj želji.
Zagrejte rernu na 200°С sa ventilatorom i čim dostigne željenu temperaturu, stavite specijalne pice da se peku.
U mojoj rerni su bile gotove za 15 minuta.
Poslužite pice Srca svojim najmilijima sa čašom vina za Dan zaljubljenih!
Bon apeti sa mojim picama srca od spelte!
Komentari