Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem brule»Krem Brule u bundevi

Krem Brule u bundevi

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
7011141
Krem Brule u bundevi
Fotografije: Ivan Paunov
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
3
"Efikasno poslužen ukusni krem Brule u bundevi"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 2 komada (srednja ili mala veličina)
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • šećer - 60 g, beli (2 koraka po 30 g)
  • smeđi šećer - 20 g
  • cimet - 1 kašičica
  • kardamon - 2 zrna
  • vanila - 1 štapiće vanile (može u prahu ili ekstrakt vanile)
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj krem Brule je odličan desert za zimu i odlično iznenađenje za goste.

Sečemo gornji kraj bundeva kako bismo dobili poklopčiće. Pomoću supene kašike izvadimo semenke iz njih. Njih možemo da ispečemo nakon toga.

U malu šerpu sipamo slatku pavlaku i u nju dodajemo 30 g šećera.

Takođe dodajemo još cimeta i oba zrnca kiardamona. Pritiskamo kardamnon pre toga kako bi se otvorila zrnca i da puste svoje kvalitete ukusa i arome.

Na kraju dodajemo pastu od vanile i stavljamo na ringlu na srednju temperaturu.

Za to vreme razdvajamo 3 žumanca u veliku posudu. U žumanca dodajemo ostali šećer i mikserom mutimo nekoliko minuta.

Malo pre nego što je pavlaka zagorela, skidamo je sa ringle i veoma sporo je pomešamo sa žumancima pazeći da se oni ne preseku od teoplote pavlake.

Dok ih mešamo pavlaku provlačimo kroz cediljku kako bi se uklonili svi začini.

Uzimamo duboku tepsiju ili šerpicu. U nju stavljamo bundeve. Raspoređujemo smesu u njih.

U tepsiju sipamo vodu, tačno kao kod klasičnog krema brule, 2 prsta ipod kraja bundeve.

Zagrevamo rernu prethodno na 180°C.

Stavljamo njihove poklopčiće u rernu na 1:55 minuta. Nakon toga ih ostavljamo da se u potpunosti ohlade. Posipamo ih smeđim šećerom i flambiramo.

Neka vam je slatko sa ovim kremom Brule sa bundevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: