Način pripreme
U posudu razbijte jaja, dodajte šećer i umutite u veoma gustu penu. U porcijama dodajte brašno i sitno mlevene keksiće od badema. Veliku tepsiju (koristila sam onu tepsiju šporeta) obložite komadom papira za pečenje.
Sipajte pripremljenu smesu, izravnajte i pecite koru na 200 stepeni u prethpdno zagrejanoj rerni 5-8 minuta. Izvadite tepsiju iz rerne i odmah okrenite koru sa papirim na pamučnu krpu. Skinite papir i uvijte koru u rolat.
Ostavite je da se ohladi, a dok se to desi, pripremite krem.
Oštrim nožem napravite razreze po kestenju. Stavite ih u šerpu sa vodom i kuvajte otprilike 35 minuta. Ogulite ih dok je toplo, ostavite da se ohladi, nakon toga sipajte pavlaku i pasirajte dok ne bude glatko.
U posudu sipajte maskarpone, šećer u prahu, rum i pasirano kestenje. Homogenizujte krem. Razvijte rolat. Obilno ga namažite kremom, ostavite da se razmaže spolja.
A možete da stavite sav krem, a gotov slatki rolat da pospete šećerom u prahu. Uvijte namazani rolat. Izmažite rolat odvojenim maskarpone kremom i ukrasite malim amaretima od badema.
Neka vam je slatko sa Amareti rolatom sa kestenjem!