Način pripreme
Ćureće batake dobro operite. Koža se uklanja.
Meso isecite na tanke komade.
Stavite meso u posudu, posolite i pobiberite.
Dobro promešajte da meso dobije ukus sa svih strana.
Uvaljajte komade u brašno i ređajte na kuhinjski ubrus.
Ostavite da meso odstoji 10 minuta, pa pržiti na zagrejanom ulju na 200 stepeni sa obe strane do zlatne boje, a pre nego što meso stavite u ulje još jednom ga uvaljajte u brašno.
Pečurke operite i očistite od drški.
Isecite ih na kocke.
Stavite u vok ili duboki tiganj i dinstajte 10 minuta sa 50 g maslaca.
Luk i beli luk očistite, operite i iseckajte na sitno.
Dodajte sve dinstanim pečurkama.
Dobro promešajte, dodajte kozje proceđeno kiselo mleko, posolite i pobiberite.
Kuvajte 10 minuta, a zatim sklonite sa vatre.
Brašno od spelte pržite na 50 grama maslaca.
Belo vino pomešajte sa vodom i dodajte u brašno.
Dobro promešajte.
Dodajte smesu od belog luka u prahu i majčine dušice.
Promešajte i dodajte prženo ćureće meso.
Uz periodično mešanje na laganoj vatri, pržite 5 minuta.
Skalopine servirajte na kanapeu od pečuraka sa povrćem i ceđenim kozjim kiselim mlekom.
Uživajte u ćurećim skalopinima sa pečurkama i kozjim mlekom.