Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Skalopini od ćuretine sa pečurkama i kozjim mlekom

Skalopini od ćuretine sa pečurkama i kozjim mlekom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Skalopini od ćuretine sa pečurkama i kozjim mlekom
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Prijatno uz ove skalopine od ćuretine sa pečurkama i kozjim mlekom"

Potrebni sastojci

  • ćureći batak - 1 kg bez kostiju
  • pečurke - 700 g
  • luk - 2 glavice
  • mladi beli luk - 1 stabljika
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • maslac - 50 g za pečurke + 50 g za brašno
  • kozje ceđeno kiselo mleko - 150 g
  • sok od limuna - 1 kašika
  • ulje - 200 ml
  • brašno od spelte - 50 g + 200 g za uvaljivanje mesa
  • belo vino - 50 ml
  • voda - 50 ml
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica za meso + 1/4 kašičice za pečurke
  • biber - 1/2 kašičice za meso + 3 prstohvata za pečurke
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće batake dobro operite. Koža se uklanja.

Meso isecite na tanke komade.

Stavite meso u posudu, posolite i pobiberite.

Dobro promešajte da meso dobije ukus sa svih strana.

Uvaljajte komade u brašno i ređajte na kuhinjski ubrus.

Ostavite da meso odstoji 10 minuta, pa pržiti na zagrejanom ulju na 200 stepeni sa obe strane do zlatne boje, a pre nego što meso stavite u ulje još jednom ga uvaljajte u brašno.

Pečurke operite i očistite od drški.

Isecite ih na kocke.

Stavite u vok ili duboki tiganj i dinstajte 10 minuta sa 50 g maslaca.

Luk i beli luk očistite, operite i iseckajte na sitno.

Dodajte sve dinstanim pečurkama.

Dobro promešajte, dodajte kozje proceđeno kiselo mleko, posolite i pobiberite.

Kuvajte 10 minuta, a zatim sklonite sa vatre.

Brašno od spelte pržite na 50 grama maslaca.

Belo vino pomešajte sa vodom i dodajte u brašno.

Dobro promešajte.

Dodajte smesu od belog luka u prahu i majčine dušice.

Promešajte i dodajte prženo ćureće meso.

Uz periodično mešanje na laganoj vatri, pržite 5 minuta.

Skalopine servirajte na kanapeu od pečuraka sa povrćem i ceđenim kozjim kiselim mlekom.

Uživajte u ćurećim skalopinima sa pečurkama i kozjim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: