Način pripreme
Ovu jednostavnu i ukusnu tortu možete pripremiti za Novu godinu.
U posudi umutite tečnu pavlaku mikserom dok ne dobijete mekane vrhove.
Dodajte maskarpone i šećer u prahu po ukusu. Umutite krem i ostavite ga na stranu.
Zagrejte 400 ml svežeg mleka sa smeđim šećerom, umešajte puding u 100 ml mleka i sipajte vrelo mleko na laganu vatru, da ne zagori, mešajte žicom dok se ne zgusne.
Ostavite da se ohladi i pomešajte sa umućenim kremom od pavlake.
Ređajte tortu u kalupu za tortu - potopljeni keks u mleku pa krem i tako 3 reda keksa, završite kremom i ohladite da se torta stegne.
Skinite obruč sa kalupa i prelijte ovu drugačiju keks tortu pripremljenom glazurom od zagrejane pavlake i komadića čokolade.
Ostavite da se ponovo stegne da zalepite pripremljenog Sneška i pahuljice od belog fondana.
Za Sneška, isecite 3 kruga različitih prečnika i zalepite ih četkom umočenom u tečni med.
Zalepite na glazuru i ukrasite kriškama mandarina, do pola umočenih u otopljenu čokoladu i ohlađenih na papiru za pečenje.
Brzu tortu Sneško pospite kokosovim brašnom i gotovo je.
Srećna i vesela Nova godina!