Brza torta Mimka

20/07/2017
"Uprkos čudnom imenu, ovo je jedna od omiljenih čokoladnih torti! Možda zbog toga što se pravi brzo...ili zato što je neverovatno ukusna.. Procenite sami!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 914
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 2 šolje
  • šećer - 2 šolje
  • maslac - 1 šolja, rastopljen (može i ulje)
  • kakao - 3 supene kašike
  • brašno - 3.5 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • džem - 1 tegla (u ovom receptu sam koristila od jagoda)
  • orasi - 150 g mleveni
  • eurokrem - 1 kantica (400 g)
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi izmerite kiselo mleko i u njemu rastvorite sodu. Sačekajte oko 5 minuta da se dobro rastvori, dodajte šećer, ponovo promešajte i sačekajte isto 5 minuta.

Dodajte rastopljeni maslac, pažljivo mešajući. Brašno prosejte sa kakom i dodajte u smesu. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Ugrejte rernu prethodno na donjem grejaču. Maslacem namažite dno i ivice kalupa za tortu i pospite brašnom. Sipajte pola smese od čokolade i stavite u rernu da se peče.

Preko nje ravnomerno rasporedit džem, a odozgo sipajte drugu polovinu čokoladne smese. Odozgo pospite mlevenim orasima i stavite u rernu da se peče.

Pecite prvih deset minuta na donjem grejaču, a nakon toga na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Probajte čačkalicom za zube da li je gotovo, ako na njoj ne ostaje tečna smesa, vaša torta je gotova.

Ostavite da se ohladi i za to vreme ugrejte na pari eurokrem da se rastopi. Oblilno njime pospite tortu (možete je prekriti i celu, a možete prošarati, da bi se videli orasi). Stavite u frižider dok je ne servirate.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar