Način pripreme
Prosejemo brašno u posudu i unutra narendamo tvrdi maslac.
Izgnječimo rukama dok se ne dobiiju mrvice. Nakon toga dodajemo vodu, šećer, vanilu i so.
Zamesimo maslac testo i podelimo ga na dve lopte - malu i veliku, pri čemu je mala veličine pomorandže.
Uviajmo lopte u prozračnu foliju i stavljamo ih u frižider na 1 sat.
Sečemo banane na kolutove i pomešamo ih sa cimetom i braon šećerom.
Razvijamo veću loptu testa u koru, koja je veća od predviđenog kalupa, u kome ćemo peći pitu sa bananama.
Stavljamo razvijenu koru u kalup i oblikujemo po zidovima. Sipamo odozgo banane.
Od manje lopte testa sečemo lente i stavljamo ukršteno odozgo preko banana.
Mažemo umućenim žumancem voćnu pitu i posipamo šećerom.
Pečemo na 180 stepeni oko 35-40 minuta.
Banana pita je gotova.