Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Obična razvučena penjurlija

Obična razvučena penjurlija

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
1472452456
Obična razvučena penjurlija
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 4
12/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Možda je obična penjurlija, ali nam je omiljena"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 120 ml
  • voda - 100 ml
  • kvasac - 12 g, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 330 g
  • svinjska mast - 50 g
  • ulje - 50 g
  • sir
  • žumance - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac pomešamo sa delom vode i šećera. Dodajemo brašno i mešamo dok ne dobijemo gustu kašu. Ostavljamo na toplom da nadođe.

Od preostalih tečnih sastojaka i nadošlog kvasca (bez masnoće) zamesimo meko testo. Pokrivamo krpom i ostavljamo da nadođe.

Kad se udvostruči, podelimo na 6 pitica. Namažemo mašću sve i potopimo u nju. Razvuečemo u krug veličine dna pleha.

Između sipamo mrvljeni sir i po 2-3 supene kašike masnoće.

Poređane ravne pitice jednu na drugu i isečemo na kockice. Ponovo ostavljamo da nadođe oko 20 minuta.

Namažite penjurliju umućenim žumancem i prelijte preostalom masnoćom.

Pecite na 180 stepeni. Ako počne da gori, a vidi se da nije pečena, pokrijte je aluminijumskom folijom i pecite.

Servirajte toplu razvučenu penjurliju sa jogurtom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: