Način pripreme
Šargarepa, celer i luk se operu, oljušte i iseku na krupnije komade.
Stavite ih u šerpu, sipajte 50 ml ulja i pržite sve 10 minuta, pa dodajte 100 ml vode i dinstajte dok povrće ne omekša.
Operite crveno sočivo i stabljike peršuna i dodajte povrću. Dodajte 1, 5 litara vrele vode i dobro promešajte. Kuvajte 10 minuta nakon što proključa, a zatim sklonite sa vatre.
Dodajte kurkumu i so.
Pasirajte dok se ne dobije kremasta smesa.
Ćureće meso se opere, stavi u poseban lonac sa hladnom vodom.
Dodati lovorov list i kuvati 30 minuta posle ključanja, povremeno uklanjajte penu, pa sklonite sa vatre i iseći na male komade.
Stavite komade u malu podudu, dodajte souvlaki začin i dobro urolajte, a zatim sipajte u vok tiganj.
Dodajte 100 ml ulja i pržite do zlatne boje.
Čorba od sočiva se služi ukrašena komadićima ćuretine.
Krem čorba sa crvenim sočivom, kurkumom i komadićima ćuretine je gotova.