Način pripreme
Očistite i isecite tri struka praziluka na sitno.
Isecite i meso na zalogaje.
Isecite takođe jedan zeleni paradajz, jednu papriku i nekoliko ružica karfiola iz turšije koja je napravljena samo sa solju.
Zagrejte ulje i zapržite svinjsko meso sa malo soli i bibera.
Čim meso promeni boju dodajte praziluk i dinstajte i njega nekoliko minuta mešajući.
Nakon toga dodajte isečeno povrće iz turšije, brašno, alevu papriku i na sitno isečene listove celera.
Promešajte i sipajte šolju vruće vode.
Prebacite babinu janiju u posudu za pečenje i stavite je da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sat vremena dok meso ne bude gotovo.
Pre nego što servirajte pospite svinjsku janiju isečenim svežim peršunom.
Servirajte babinu janiju u rerni sa svinjetinom i prazilukom sa toplim domaćim hlebom i šoljom crvenog vina.
Prijatno!